Foto

Virgil Stanescu: "Vreau sa fiu campion!"

Fostul capitan al echipei nationale a Romaniei, Virgil Stanescu, a acordat un interviu in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet la o luna dupa ce a fost desemnat “Jucatorul anului 2010”, in cadrul  “Galei  Baschetului”. Pivotul echipei CSA Steaua Turabo Bucuresti, care a implinit in aceasta luna varsta de 34 de ani (n.n. - naschet pe 09.01.1977), a realizat o scurta retrospectiva personala a anului 2010 si a vorbit despre planurile pe care le are pentru 2011.
 
La finele anului trecut ai fost desemnat “Jucatorul Anului 2010”. Cum a fost?
Este o mare onoare si in acelasi timp o surpriza! Este un premiu extraordinar si cred ca este extrem de important pentru cariera unui jucator. A fost pentru a cincea oara cand am primit acest trofeu, dar a fost pentru prima oara cand am fost prezent in tara si am putut sa-l ridic personal.

Ai avut un an 2010 incarcat. Sezonul competitional l-ai inceput in  Romania, te-ai transferat apoi in Italia, dupa care a urmat “repatrierea” la Steaua.  

A fost un an incarcat, dar nu foarte diferit fata de cei precedenti. Stiam ca mai vreau sa evoluez afara, am inceput cu Steaua, dar a venit apoi oferta din Italia. Am acceptat-o si pentru ca voiam sa evoluez intr-un campionat din Vest, dupa anii petrecuti in Rusia. In toamna am revenit la Steaua...

Cum ti s-a parut campionatul italian fata de cel rusesc?

Nu mult diferit! Din punctul meu de vedere mi s-a parut un pic sub campionatul rusesc. Pentru familie a fost ceva mai confortabil. O tara latina, cu o clima blanda. Mai aproape de casa...

Te-ai intors la Steaua si  urmat o campanie europeana in care ati castigat toate meciurile de pe teren propriu.

Din pacate n-am mers mai departe, dar cred ca am iesit cu capul sus din aceasta competitie. Am jucat impotriva unor adversari foarte valorosi  si cred ca am facut pasi importanti in Europa. Steaua de-acum este o echipa tanara in circuitul international.

Ce a lipsit sa va calificati in primavara europeana?

Cred ca am avut un inceput stangaci. Primul meci a fost in deplasare si asta cred ca ne-a dezavatajat. Nu eram inca pregatiti pentru o asemenea confruntare.  Poate ca altfel ar fi stat lucrurile daca debutam in fata propriilor suporteri.

Ce planuri ai pentru 2011?

Imi doresc un titlu national cu Steaua. Imi lipseste din palmares si personal vreau sa fiu campion mai mult ca orice!
 
Virgil Stanescu despre”Gala Baschetului 2010” – “M-am simtit foarte bine! A fost ca o sarbatoare intr-o mare familie. Am intalnit multi prieteni, multe cunostinte vechi. A fost o atmosfera frumoasa si ma bucur ca anul acesta am putut fi prezent la Gala Baschetului.”

Parteneri